Wijnfeest Aalten ( Pinksterweekend)

Het Wijnfeest op de markt in Aalten is dit jaar van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni 2019, midden op de Markt in het historische centrum van Aalten.

Wijnfeest Aalten altijd het tweede weekend van juni!

Na een stralend Wijnfeest vorig jaar, kijkt de organisatie uit naar het inmiddels zesde Aaltense Wijnfeest. Altijd rond het 2e weekend van juni. Dit jaar gehouden op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni op de markt. Wijnboeren uit de Achterhoek en uit de Duitse Pfalz, Nahe en Moezel, presenteren zich aan het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.

Gezellig Wijndorp in Aalten
Het Wijnfeest op de markt in Aalten is dit jaar van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni 2019, midden op de Markt in het historische centrum van Aalten. Al voor het zesde jaar reizen Wijnboeren af naar Aalten vanuit de Duitse Pfalz, de Nahe en uit de Moezel. Samen met de Achterhoekse Wijnbouwer schenken zij hun wijn voor het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.

De Wijnboeren
De Wijnboeren uit de Duitse wijnstreken verbouwen allen hun eigen druiven op de glooiende hellingen van in het prachtige landschap. Het grote aantal verschillende druiven en uiteenlopende methodes van oogsten en voorbereiden van de wijn, zorgt voor een groot assortiment aan wijnen en een eigen unieke smaak per wijnboer.
Ook de Achterhoekse wijnboeren verschillen in druivensoorten en wijn produceren. Zo worden wijnen geproduceerd door de coöperatie en in eigen beheer. Beide uniek op hun eigen manier.

Wijnprinsessen
Wijnkoningin Mirthe zal dit jaar, samen met de prinsessen Laura, Daniëlle en Annet het wijnfeest officieel openen rond 20:00 uur en ook zullen zij het hele weekend aanwezig zijn als gastvrouwen van het feest. De nieuwe wijnprinsessen voor 2020 zullen de zondagmiddag van het wijnfeest gekroond worden!

Welkom
Vanaf vrijdag 7 juni 17:00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. De zaterdag en zondag vanaf 15:00 uur. Op de Markt staan drie dagen lang, de wijnboeren. Tevens kan de bezoeker genieten van speciale gerechtjes en heerlijke Tapas.

Muziek
Op het muziekprogramma staat ook dit jaar een mooie variatie aan artiesten, mede dankzij de vele plaatselijke sponsoren. De organisatie probeert het zoveel mogelijk lokaal te houden en is dan ook trots op de Aaltense talenten die hun medewerking willen verlenen.

Samenwerking met de Horeca
Tijdens het weekend wordt ook in de Horeca wijn geschonken van de Wijnboeren op de Markt. Deze wijn wordt geschonken bij speciale wijnfeest-gerechten, maar ook bij de gerechten van de kaart kan een glas of een fles wijn gekozen worden van de Duitse of Achterhoekse Wijnbouwers.

Restantenmarkt (onder voorbehoud)
Op zaterdag 8 juni vanaf 11:00 uur houden de plaatselijke winkeliers een grote Restantenmarkt, waar leuke koopjes en aanbiedingen te vinden zijn. Ook dit blijkt al jaren een goede combinatie te zijn met het Wijnfeest.  Tradities
In Duitsland zijn de zomerse wijnfeesten al een oude traditie. De hele regio loopt uit om de wijnen uit de Duitse wijngebieden te proeven tijdens zo’n weekend. Ook wordt er wijn gekocht om thuis van te genieten. Voor de wijnboeren de kans om de oogst van het afgelopen jaar aan het publiek te laten proeven. In Aalten heeft Stichting Aalten Promotie deze traditie succesvol opgepakt en ook het Duitse publiek weet het Wijnfeest in Aalten te waarderen.


Wijnprinsessen
Wordt er in Duitsland jaarlijks een Wijnkoningin gekozen, in Aalten krijgt zij hulp van haar vriendinnen. Wijnkoningin Youandi zal dit jaar, samen met de prinsessen Eline en Iris het wijnfeest officieel openen en ook zullen zij het hele weekend aanwezig zijn als gastvrouwen van het feest. Elk jaar worden nieuwe wijnprinsessen gekozen, welke op de zondag van het wijnweekend bekend gemaakt zullen worden.


Welkom
Vanaf vrijdag 8 juni 17:00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. De zaterdag en zondag vanaf 11:00 uur. Op de Markt staan drie dagen lang, de wijnboeren uit de Duitse Pfalz, Nahe en Moezel en de Aaltense Wijnbouwer. Tevens kan de bezoeker genieten van speciale gerechtjes.


Muziek
Op het muziekprogramma staat ook dit jaar een mooie variatie aan artiesten, mede dankzij de vele plaatselijke sponsoren. De organisatie probeert het zoveel mogelijk lokaal te houden en is dan ook trots op de Aaltense talenten die hun medewerking willen verlenen.


Arrangementen
Tijdens het Wijnfeest is het in overleg mogelijk voor bedrijven, vriendengroepen, verenigingen, e.d. een speciaal Wijnarrangement of Wijnproeverij te organiseren.
Samen met de plaatselijke horeca en de Wijnboeren heeft de organisatie een aantal leuke ideeën hiervoor. Bij interesse of meer info mail naar info@sap-aalten.nl.


Restantenmarkt en Wereldmarkt MondiAalten
Op zaterdagmiddag 9 juni houden de plaatselijke winkeliers een grote Restantenmarkt, waar leuke koopjes en aanbiedingen te vinden zijn. Ook dit blijkt al jaren een goede combinatie te zijn met het Wijnfeest. Tegelijkertijd is ook de Wereldmarkt van MondiAalten met gerechtjes en producten vanuit de hele wereld.


Samenwerking
Stichting Aalten Promotie is blij met de goede samenwerking tussen de Aaltense Middenstand, de Horeca in het dorp en de organisatie. Samen komen ze tot diverse drukbezochte evenementen, waaronder het Wijnfeest, welke te vinden zijn op www.welkominaalten.nlWe kijken uit naar drie dagen feest!
Kijk voor meer info: www.wijnfeest-aalten.nl
 
 

 

Praktische informatie

Gratis toegang

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 7 juni 2019 17:00 00:00
Zaterdag 8 juni 2019 15:00 00:00
Zondag 9 juni 2019 15:00

* Contactgegevens S.A.P. Stichting Aalten Promotie Postbus 113 7120 AC Aalten

Markt Model.NdtrcItem.HouseNumber
7121 CS, Aalten