Vestingpark St.-Bernardus in Bredevoort

Een prachtig park om in te wandelen / onthaasten. Zittend op 1 van de vele bankjes, genieten van het uitzicht en de rust. Vrije toegang van zonsopkomst tot zonsondergang. Honden zijn niet toegestaan.

De 18e eeuwse tuin die werd aangelegd na de ontmanteling van de achtergelegen bastions is nog grotendeels behouden gebleven. In de tuin zijn een 19e-eeuws 'theehuisje', een kleine Lourdesgrot en tbc-kuurhuisjes uit het begin van de 20e eeuw aanwezig. De tuin is eigendom van vereniging Bredevoorts Belang en wordt onderhouden door vrijwilligers. De voormalige kloostertuin is direct gelegen aan de Grote Gracht van Bredevoort en geniet evenals het huis bescherming als rijksmonument. Jaarlijks in september dient de tuin als een van de attracties bij het evenement 'Bredevoort Schittert'.
Eind 19e  eeuw bestond de tuin achter het monumentale pand uit een siertuin in Engelse stijl, moestuinen, een boomgaard en een weide. In deze periode werd in de tuin een theehuisje gebouwd. In het  begin van de 20e eeuw kwamen daar, in de periode van de zusters, een Lourdesgrot en tbc-kuurhuisjes bij. Patiënten konden in de mooie parkachtige omgeving een kuur ondergaan van rust en stevige kost.
De tuin werd in 1989 aangekocht door Bredevoorts Belang en geopend als een openbaar park.