Sint Jorisconcert op 8 december te Bredevoort door Camerata Trajectina: De mooiste melodieën uit de Gouden eeuw!

We sluiten de Sint Jorisconcerten dit kalenderjaar af op 8 december 2019 om 15.00 uur met een zeer bijzonder concert in het kader van het Rembrandtjaar in de Sint Joriskerk, Markt 3 te Bredevoort. Bij ons te gast is die middag Camerata Trajectina met het programma Fraaie Deuntjes, de mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw.

Zondagmiddag 8 december 2019 vindt het derde concert van dit seizoen plaats in de serie “Concerten op een zondagmiddag” in de Sint Joriskerk op de markt in Bredevoort. Het optreden zal worden verzorgd door Camerata Trajectina.

Hilversum 3, laat staan Spotify, bestond nog niet; maar in straten en huizen klonk muziek. De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw waren overal te horen. Ze klonken op het carillon en tijdens openbare orgelbespelingen in de kerk. Ze werden vertolkt door stadspijpers en fluitspelers en er werd op gedanst bij bruiloften en partijen.
Mooie melodieën, goeie deunen hebben een bijzonder vermogen. Ze nestelen zich in je hart, vergezellen je in je dromen, en doen je denken aan vroegere liefdes. Als ware iconen knopen ze zich in ieder oor. Ze inspireren muzikanten en componisten tot nieuwe bezettingen en nieuwe variaties. En door dit recyclen blijven ze springlevend.
Camerata Trajectina brengt in dit instrumentale programma een ode aan de onsterfelijke melodieën van Gouden Eeuw. Vol vuur improviseert sterfluitiste Saskia Coolen er met haar Cameraatjes op los. Iedere melodie krijgt zijn eigen jas en klinkt weer als nieuw. Virtuoze variaties, verrassende arrangementen en een kleurrijke bezetting met Harp, Luit, Citer, Blokfluiten en Viola da Gamba’s.
Stelt u zich een jukebox in 1634 voor. Welke hits staan er in de mega top 40? Het publiek bepaalt!
Werp een florijn in en kies uit Flow my tears, Amarilli mia bella, Greensleeves, Est ce mars, of Onder de Linde groene en vele andere verrassingen.

Het concert begint om 15.00 uur (kerk open 14.30 uur) en duurt een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 12,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.
Meer informatie vindt u op de volgende website: https://sintjorisconcerten.nl

Praktische informatie

vrije gift met een richtbedrag van 12 euro

Zondag 8 december 2019 vanaf 15:00