Sint Jorisconcert op 8 december te Bredevoort: De mooiste melodie├źn uit de Gouden eeuw!

We sluiten de Sint Jorisconcerten dit kalenderjaar af op 8 december 2019 om 15.00 uur met een zeer bijzonder concert in het kader van het Rembrandtjaar in de Sint Joriskerk, Markt 3 te Bredevoort. Bij ons te gast is die middag Camerata Trajectina met het programma Fraaie Deuntjes, de mooiste melodie├źn uit de Gouden Eeuw, waarbij het publiek mede mag bepalen wat er gespeeld gaat worden. Er wordt een vrije bijdrage gevraagd.

Hilversum 3, laat staan Spotify, bestond nog niet; maar in straten en huizen klonk muziek. De mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw waren overal te horen. Ze klonken op het carillon en tijdens openbare orgelbespelingen in de kerk. Ze werden vertolkt door stadspijpers en fluitspelers en er werd op gedanst bij bruiloften en partijen.

Mooie melodieën, goeie deunen hebben een bijzonder vermogen. Ze nestelen zich in je hart, vergezellen je in je dromen, en doen je denken aan vroegere liefdes. Als ware iconen knopen ze zich in ieder oor. Ze inspireren muzikanten en componisten tot nieuwe bezettingen en nieuwe variaties. En door dit recyclen blijven ze springlevend.

Camerata Trajectina brengt in dit instrumentale programma een ode aan de onsterfelijke melodieën van Gouden Eeuw. Vol vuur improviseert sterfluitiste Saskia Coolen er met haar Cameraatjes op los. Iedere melodie krijgt zijn eigen jas en klinkt weer als nieuw. Virtuoze variaties, verrassende arrangementen en een kleurrijke bezetting met Harp, Luit, Citer, Blokfluiten en Viola da Gamba’s.

Stelt u zich een jukebox in 1634 voor. Welke hits staan er in de mega top 40? Het publiek bepaalt!
Werp een florijn in en kies uit Flow my tears, Amarilli mia bella, Greensleeves, Est ce mars, of Onder de Linde groene en vele andere verrassingen.
Er wordt een vrije bijdrage gevraagd

Praktische informatie

Zondag 8 december 2019 vanaf 15:00

Markt Model.NdtrcItem.HouseNumber
7126 AZ, Bredevoort