Parelroute o.l.v. een gids

Er is naast de Gängeskeswandeling en de "junior" voor kinderen, nu wéér een nieuwe wandeling o.l.v. een gids door Aalten, de "Parelroute"! Deze wandeling is bij uitstek geschikt voor deelnemers die vanuit een verleden redelijk goed Aalten kennen, dus vooral oud-Aaltenaren en/of mensen die de Gängeskes al gelopen hebben en meer over de geschiedenis van ons dorp willen weten.

‘De Parelroute’.

Ook deze nieuwe route is te volgen samen met één van de gidsen  die u ,net als bij de Gängeskes,  het nu nog zichtbare, bijzondere  van Aalten  laat zien . Ook hoort u dan de bijpassende verhalen.

Juist door het beschermde dorpsgezicht van Aalten is er veel bewaard gebleven en zijn er vele ‘Parels’ te zien die nog steeds een belangrijke plaats hebben in de geschiedenis maar ook in  het heden van Aalten. Als de Oosterkerk vrij is wordt er ook uitleg gegeven over het gedenkraam in deze kerk.

De mooie verhalen zullen bij velen van u herinneringen oproepen. De route is dan ook het meest geschikt voor mensen die Aalten goed kennen. De route is niet op papier verkrijgbaar. Kosten: €5,00 per persoon. 

De route is 2.5 km. en loopt aan de oostzijde van de dorpskern.
 Ook zijn deze beide routes op locatie te bekijken ter gelegenheid van een bijeenkomst van verenigingen, vriendenkringen, buurtfeestjes of familiefeestjes. Dat kan  op uw eigen  locatie maar ook bij het VVV Aalten

Meer informatie bij het VVV kantoor. Tel: 473052. www.vvvaalten.nl

Praktische informatie

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00