Museum met pop-up boekenmarkt op de Aaltendagen

AaltenDagen, boekenmarkt, streekproducten en Vrienden? Wat is de link tussen deze drie onderwerpen? Het museum van Aalten

Op alle vier AaltenDagen is er de jaarlijks terugkerende boekenmarkt op het plein van het museum VVV/Onderduikmuseum of, bij slecht weer, in de dorpsboerderij, Markt 16 bij het museum. Op deze heuse pop-up boekenmarkt wordt een grote collectie, voornamelijk tweedehands boeken, aangeboden. Ook is de landelijke Documentatiegroep ’40-’45 deze donderdagen aanwezig met een boekenkraam vol bijzondere boeken.
.
Op 1 en 22 augustus zijn er de ‘AaltenDagen van Streek’. Dan zal er voor het museum een marktkraam komen van de VVV/Museumwinkel waar ook de Vrienden van het Nationaal Onderduikmuseum zich presenteren. De museale streekproducten van VVV en museum biedt een uitgebreide collectie aan streek gerelateerde producten die tijdens deze AaltenDagen te koop zijn in de stand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Achterhoekse vlag, het Nijntje boekje in het dialect, textiel van Aalten en de Achterhoek, het doeboek van de Zwarte Cross, wijnen, dropjes, koekjes, kaarten et cetera.

De werkgroep ‘Vrienden van het Nationaal Onderduikmuseum’ wil tijdens deze AaltenDagen van Streek het Onderduikmuseum nog beter op de kaart gaan zetten en dan vooral voor de Aaltenaren zelf. Zij willen tevens meer leden werven voor het museum. Overweegt u om vriend te worden van het museum, of wilt u misschien een vriendenlidmaatschap cadeau doen? Wilt u weten welke voordelen dit u biedt? Kom dan langs, de ‘Vrienden’ kunnen u er alles over vertellen. Nog een tip: als u nu lid wordt van het museum, dan kunt u nog gratis naar de expositie ‘De vrouw als spil van het verzet’, die nog te zien is tot 25 augustus. Of naar de expositie ‘Bezield Erfgoed’, die loopt van 6 juli tot 25 september. Omdat u als lid gratis toegang heeft tot het museum, kunt u vanaf 7 september ook gratis naar de nieuwe expositie ‘De Razzia op de kerken’.

Museumterrasje pakken
Tijdens de AaltenDagen kunt u op het terras van museumplein gezellig een kopje koffie komen drinken met een gratis plakje cake. Kortom, er is veel te beleven in en om het Nationaal Onderduikmuseum. U bent van harte welkom!

Zie voor de meest recente informatie: www.nationaalonderduikmuseum.nl en volg ons op Facebook

Nationaal Onderduikmuseum
Markt 12-14-16  

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 22 augustus 2019 13:00

* Op 1 en 22 augustus zijn er de ‘AaltenDagen van Streek’. Dan zal er voor het museum een marktkraam komen van de VVV/Museumwinkel waar ook de Vrienden van het Nationaal Onderduikmuseum zich presenteren.

Markt Model.NdtrcItem.HouseNumber
7122 CS, Aalten