Koppelkerk te Bredevoort nieuwe expositie "Ontmoetingen / Begegnungen" van 7 aug. t/m 27 sept.

Wat gebeurt er als acht Duitse en acht Nederlandse kunstenaars met elkaar een kunstzinnige dialoog aangaan? Van 7 augustus tot en met 27 september kruisen de wegen van kunstenaarscollectieven Kunstbalkon uit Kassel en de Kunstrijders uit de Achterhoek elkaar in de expositie Ontmoetingen / Begegnungen

Koppelkerk te Bredevoort nieuwe expositie "Ontmoetingen / Begegnungen" van 7 aug. t/m 27 sept.

Wat gebeurt er als acht Duitse en acht Nederlandse kunstenaars met elkaar een kunstzinnige dialoog aangaan? Van 7 augustus tot en met 27 september kruisen de wegen van kunstenaarscollectieven Kunstbalkon uit Kassel en de Kunstrijders uit de Achterhoek elkaar in de expositie Ontmoetingen / Begegnungen.

Kunstbalkon (D):
Het Duitse kunstenaarscollectief Kunstbalkon werd eind jaren ’80 van de vorige eeuw opgericht en is één van de oudste producentengalerieën in Dokumenta-stad Kassel. Kunstbalkon ziet zichzelf als forum voor beeldende kunstenaars, evenals werkplaats voor conceptontwikkeling. Gezamenlijk organiseren de kunstenaars regelmatig tentoonstellingen in hun gelijknamige expositieruimte, maar ook elders in binnen- en buitenland. (Inter)nationale uitwisseling is namelijk een groot goed voor het kunstenaarscollectief.
Kunstrijders (NL):
De Kunstrijders is een Achterhoeks collectief van acht kunstenaars dat samen tentoonstellingen en andere artistieke activiteiten organiseert. Het afgelopen jaar zijn ze druk bezig geweest met het realiseren van uitwisselingsprojecten met kunstenaarsgroepen in Duisburg, Bocholt en Kassel. Zo zetten de Kunstrijders zich in om op artistieke wijze de (lands)grenzen te slechten.

In de expositie ontmoeten de kunstenaars van het Kunstbalkon en de Kunstrijders elkaar. In acht Nederlands-Duitse duo’s gaan ze de artistieke dialoog aan.


Locatie: Koppelkerk, Kerkzaal, Koppelstraat 35, Bredevoort
Openingstijden: vrijdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
Looptijd expositie: Van 7 augustus tot en met 27 september 2020
Entree: € 6,- incl. kop koffie/thee
Tickets: www.koppelkerk.nl 

Praktische informatie

Cultuur
Genre Tentoonstelling

Entree € 6,00, incl. kop koffie of thee. Om aan de coronarichtlijnen te voldoen werkt de Koppelkerk met online tickets

Vanaf Vrijdag 7 augustus 2020 tot en met Zondag 27 september 2020

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00