AFGELAST! Expositie: In de voetsporen van Rembrandt 24 januari - 13 april 11:00 - 17:00 uur, Koppelkerk Bredevoort

In de voetsporen van Rembrandt met Henk Helmantel, Rein Pol en laureaten Prix de Norvège: Van 24 januari tot en met 13 april toont de Koppelkerk de expositie ‘In de voetsporen van Rembrandt’. Met Henk Helmantel, Rein Pol en laureaten van de Prix de Norvège van de Klassieke Academie worden de allernieuwste schakels getoond in de reeds 400-jarige keten van figuratieve kunstschilders die met Rembrandt begonnen is.

De traditie van figuratieve kunstschilders is in Nederland min of meer met Rembrandt begonnen en is nog steeds springlevend. Bijna was deze traditie verdwenen, met de omwentelingen na 1968. Maar een kleine groep figuratieve kunstschilders in en rond de stad Groningen hield stand. Deze noordelijke figuratieven gingen onverstoord door en vonden steeds weer kopers bij een publiek dat van tijdloze schilderijen houdt. Vanaf 2008 opende er ook weer een klassieke kunstacademie in de stad Groningen: de Klassieke Academie.

Daarmee gaat Nederland nu verder met de reeds 400-jarige traditie van figuratieve kunstschilders van wereldklasse. De Klassieke Academie looft sinds 2013 de Prix de Norvège uit. Een prijs voor twee zeer veelbelovende afstudeerders. De expositie ‘In de voetsporen van Rembrandt’ toont dat er nog steeds prachtige figuratieve kunst gemaakt wordt in Nederland..

In de expositie is werk te zien van Henk Helmantel, Rein Pol, Marein Konijn, Esther Schlebos, Esti Dudok van Heel, Martina Hladikova, Marja Dijkstra, Riemke Bouwman, Heleen Kater, Hana Vendlova, Randolph Algera, Gabriëlle Westra, Niklaus Peter, Gerda Praamstra, Mineke Gravers en Tim Galvin.

Praktische informatie

Cultuur
Genre Tentoonstelling

Entree:€ 5 incl. kop koffie/thee