BERNARDUSPAD beeld en verhaal

Een buitenexpositie waarin beeldende- en literaire kunst samenkomen is vanaf nu te zien in het vestingpark St. Bernardus, gelegen achter het pand van Foto21 in Bredevoort. Toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Beeld & Poëzie in Vestingpark St.-Bernardus te Bredevoort

Een buitenexpositie waarin beeldende- en literaire kunst samenkomen is vanaf nu te zien in de tuin van St. Bernardus, gelegen achter het pand van Foto21 in Bredevoort. Toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

'Vrees en treur niet' is de titel van het verhaal dat de uit Bredevoort afkomstige schrijver Gerjon Gijsbers (Nijmegen/Bredevoort) geschreven heeft voor de expositie 'Bernarduspad, beeld en verhaal'. De titel verwijst naar bastions van de vroegere stadsmuur van Bredevoort, met de namen Vreesniet en Treurniet. De geschiedenis vertelt dat in de tuin kerkelijke feesten en sacramentsprocessies gehouden zijn waarbij de Mariagrot werd aangedaan. De namen van de bastions en ook de Mariagrot vindt u nog langs het hoger gelegen betonnen pad. St. Bernardus is het grote witte gebouw aan de rechterkant van de tuin. Het heeft dienstgedaan als nonnenklooster, sanatorium en tot voor kort als bejaardenhuis.
De tuin, de gracht en de historische elementen zijn verwerkt in het verhaal.

Fotografen van het OFC hebben zich door het verhaal laten inspireren en de beelden gemaakt. OFC (Oostgelders Fotografen Collectief) bestaat uit negen fotografen. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. Het OFC heeft als doelstelling elkaar te inspireren en te ondersteunen op kunstzinnig en fotografisch gebied. Hierbij staan de persoonlijke ontwikkelingen van de individuele leden centraal.

De fotografen zijn: Marion Bauhuis (Aalten), Grietje Bouman (Winterswijk), Bettina Hogeweg (Aalten/Enschede), Stan Kerlen (Hengelo), Gerrit Korn(Doetinchem), Wim Peters (Zevenaar), Ellen Sessink (Ulft), Peter van Tuijl (Ulft) en Dinie Wikkerink (Bredevoort).

Bernarduspad is een crossing borderproject waarin, historie, beeldende kunst en jong schrijverstalent samenkomen. Bernarduspad is geïnitieerd door Foto21Bredevoort, in nauwe samenwerking met het Oostgelders Fotografen Collectief. De realisatie kwam tot stand met steun van Bredevoorts Belang, subsidies van de Gemeente Aalten en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De foto's worden geëxposeerd in de prachtige tuin aan de gracht, gelegen achter Foto21 te Bredevoort. De ingang van de tuin is aan de Landstraat, bij de gracht. Gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Vestingpark St Bernardus: hoofdingang, Landstraat 1, 7126 AS Bredevoort 

Foto21: 't Zand 21, Bredevoort
www.foto21bredevoort.nl/


Kruittorenstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
7126 BH, Bredevoort