AFGELAST: ‘Oosterbeek 1944’

Al een aantal jaren verzorgt toneelvereniging ‘De Haort’in het voorjaar het huiskamertoneel in verenigingsgebouw ‘De Ringkamp”. In het kader van 75 jaar vrijheid heeft de toneelvereniging gekozen voor het stuk ‘Oosterbeek 1944’.

Met operatie Market Garden proberen de geallieerden Nederland verder te bevrijden. De Duitsers bieden echter felle tegenstand. Op dat moment zit de Joodse onderduikster Hanna Cohen ondergedoken bij de familie van Dalen in Oosterbeek. Door het nieuws van de luchtlandingen van de geallieerden is iedereen opgetogen. De bevrijding is nabij. Echter tijdens de aanvallen kwartiert er een Duitse soldaat bij de familie in. De ondergrondse proberen Hanna zo snel mogelijk weg te krijgen om te voorkomen dat ze betrapt wordt. Gaat dat wel op tijd lukken?

“Oosterbeek 1944” is een spannend en aangrijpend toneelspel in 3 bedrijven en gaat over gewone mensen die “goed” of “fout” waren. Of is het toch wat minder zwart-wit dan je op voorhand zou verwachten? Het toneelstuk is geschreven door Rien Buunk en wordt geregisseerd door Reinier te Linde.

Het stuk ‘Oosterbeek 1944’ wordt zaterdag 18 en zondag 19 april opgevoerd, als huiskamertoneel in verenigingsgebouw ‘De Ringkamp’ aan de Huiskermatedijk. Aanvang op zaterdag is 20.00 uur en zondag 14.00 uur. De zaal is een half uur van te voren open. De minimale advies leeftijd is 12 jaar en ouder. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Instalatie- en reparatiebedrijf Luiten (maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 12 uur) en bij boekhandel Messink en Prinsen of via www.haart-info.nl

Oosterbeek 1944’ wordt ook opgevoerd op zaterdag 2 mei in Elim, t.b.v. “Stichting Restauratiefonds voor de oude St. Helenakerk aan de Markt te Aalten”. En op zaterdag 23 mei in ’t Dorpshuis in IJzerlo voor C.O.V. IJzerlo.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 7.50

Kaarten verkrijgbaar a €7,50 verkrijgbaar bij G.W. Luiten installatie-en reparatiebedrijf(alleen tussen 9.00 en 12.00 uur van maandag t/m vrijdag) Boekhandel Messink en Prinsen of via www.haart-info.nl

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 18 april 2020 20:00
Zondag 19 april 2020 14:00

* 18 april zaal open om 19.30 uur, op 19 april zaal open om 13.30 uur.