Aaltens Industriemuseum

Het Aaltens Industriemuseum verhaalt over het leven en werken van een gemeenschap door de tijd.

In het statige herenhuis Frerikshuus aan Markt 14 en de daarachter gelegen Dorpsboerderij wordt de geschiedenis van Aalten en omgeving getoond. Deze gaat terug tot de prehistorie en laat de agrarische ontwikkeling van deze streek en de overgang naar het industriële tijdperk zien. Ook is er een compleet ingericht klaslokaal uit vroegere tijden.

De geschiedenis van de textielindustrie is heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van Aalten. Een schat aan informatie over de historie en ontwikkeling van de Aaltense textielindustrie blijft hiermee bewaard en zichtbaar voor een groot publiek. Ook is er een speciale wandelroute ontwikkeld, waarin de economische bloeiperiode van de textielindustrie op een bijzondere manier tot leven komt.

Bijzonder is ook de hoornindustrie, die van 1855 tot midden vorige eeuw floreerde en uniek was in Nederland. De "Duitsche pijpen", wandelstokken, knopen en kammen waren de voornaamste producten. Ook hiervan is een speciale wandelroute gemaakt, de hoornroute, die voert langs plekken waar de hoornindustrie in Aalten zich heeft gemanifesteerd.

Praktische informatie

Faciliteiten (Accommodatie)
Lift Ja
Kluisjes aanwezig Ja
Voorzieningen gehandicapten
rolstoeltoegankelijk toilet Ja
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden Contant,PIN

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Dinsdag 13:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Donderdag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00
Zaterdag 13:00 17:00