Wat is er vandaag te doen in Aalten - Bredevoort - Dinxperlo?

Wie de gemeente Aalten kent weet dat deze gemeente verrassend veelzijdig is. Er is veel rust, natuurschoon en ruimte. Daarnaast is er een goed knooppunten-netwerk aan fiets- en wandelroutes  Al wandelend of fietsend over een landweg lijkt het alsof u in een schilderij van een Hollandse meester bent beland.  Oude boerderijen, grazende koeien, afgewisseld met essen, bosjes, houtwallen en slingerende beekjes. Vanwege de unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie behoort een deel van de gemeente sinds 2005 tot het Nationaal Landschap Winterswijk. In het eeuwenoude boerenlandschap liggen de hoofdkernen Aalten en Dinxperlo, het vestingstadje Bredevoort en de buurtkernen Barlo, Haart, De Heurne, Lintelo en IJzerlo. Samen met het buitengebied, bieden zij een gevarieerd aanbod aan winkels, horeca en recreatiemogelijkheden. De gemeente Aalten is gelegen aan de Duitse grens. Deze loopt o.a. dwars door de dubbelplaats Dinxperlo-Süderwick. Ze vormen samen een ideale plek voor een dagje uit of voor een langere periode. Er zijn ruime mogelijkheden om te overnachten zoals campings, hotels, pensions, B&B's, vakantiehuizen én groepsaccommodaties. Meer informatie hierover vind u op deze pagina door op de betreffende foto's te klikken.

Meer informatie? Klik op de foto's of bovenaan onder "nieuws en contactadressen"  op  'Aalten in vogelvlucht'.

Wij hopen u een keer te mogen begroeten in één van onze VVV kantoren. Onderaan deze pagina vindt u de openingstijden en adresgegevens van onze vestigingen.

 

In dit Rembrandtjaar staat Bredevoort met diverse activiteiten stil bij Rembrandt's Hendrickje Stoffels uit Bredevoort.

Hendrickje Stoffels werd in 1626 geboren in garnizoensstad Bredevoort.

In 1647 vertrok zij naar Amsterdam om als dienstmeisje te gaan werken in het huis van Rembrandt van Rijn (het huidige Rembrandthuis).
Ze stond model voor diverse schilderijen van Rembrandt.
Van dienstmeisje groeide Hendrickje uit tot partner van Rembrandt.


Activiteiten in Bredevoort in het Rembrandtjaar
14 juni: lezing over het meten van de tijd in Rembrandts tijd.              Locatie: klokkenmaker Ubels in Bredevoort

23 juni, 21 juli, 18 augustus en 22 september: workshops Hendrickje schilderen i.c.m. een korte stadswandeling. Locatie: lokaal 3 in Bredevoort.

1 juli t/m 16 augustus workshops schilderen in de stijl van Rembrandt. Locatie: atelier Bubastis 

7 juli: taxatiedag van sieraden uit de tijd van Hendrickje. Locatie: goudsmid Elcerlyck

8 september: fietstocht van Bredevoort naar Wasserburg Anholt.

mei t/m september: Op de foto met Hendrickje en Rembrandt. Locatie: museumcafé de Zwaan 

8 december: Fraaie deuntjes, de mooiste melodieën uit de Gouden Eeuw. Locatie: Sint Joriskerk

Bij restaurant Bertram en Brasserie 't Grachthuys kan men het hele jaar door genieten van een speciale Hendrickje-  en/of Rembrandtlunch en bij gastenverblijf 't Boerderejken kan men het hele jaar "even wonen als Hendrickje Stoffels"

 Voor uitgebreidere informatie raadpleeg de agenda.