Tentoonstelling LinnenGoed vanaf 1700.

Tentoonstelling

Vanaf 27 mei is er een tentoonstelling te zien in de Aaltense Musea over LinnenGoed vanaf 1700 over bed en bad, tafel en vaat.

Linnengoed, we slapen eronder, het ligt op de eettafel en we drogen er onszelf en de vaat mee af. Alle dagen. Maar dat linnengoed niet alledaags hoeft te zijn, kunt u tijdens de expositie LinnenGoed ervaren.

 

Centraal in de expositie staat het linnenkabinet als symbool voor het vroegere linnenkabinet in de Achterhoek, de linnenkast uit de eerste helft van de 20-ste eeuw  en plekken waar we nu ons linnengoed bewaren. Rondom het kabinet is de ontwikkeling in linnengoed te zien. Niet alleen in weeftechniek, materiaal- en kleurgebruik, maar bijvoorbeeld ook door wat er bij de meer en wat minder gesitueerden in de linnenkast lag. Van tafellinnen uit de zeventiende eeuw tot een theedoek anno nu en voorbeelden van linnengoed uit de tijd daar tussenin. In de expositie is verder ondergoed  opgenomen want dit behoorde tot circa 1920 tot het linnengoed. En omdat linnengoed vroeger werd voorzien van monogrammen en eindeloos werd versteld, hebben we daar kunstige voorbeelden van.  

Gedurende de looptijd van LinnenGoed wordt hedendaagse textielkunst geëxposeerd van Els Lemkes en Carola Mokveld. Ook is een ruim zes meter lange pronkrol van Jo Wiggers te zien.

Aalten ligt dicht bij de Duitse grens, maar omdat het linnengoed in Duitsland toch anders was en is, besteedt LinnenGoed ook daaraan aandacht.

 

Voor kinderen is er een speurtocht en tijdens de looptijd van Linnengoed zullen rondleidingen en workshops worden georganiseerd. Informatie hierover zal worden gegeven in lokale media en op de site van de Aaltense Musea. Dat zelfde geldt voor de publieksactie waarbij een ieder die dat wil, wordt uitgenodigd op geheel eigen wijze een verstelwerk te maken.

Wanneer?

Vanaf Zaterdag 27 mei 2017 tot en met Zondag 1 oktober 2017

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00

* Op de maandag gesloten, openingstijden op feestdagen zie www.aaltensemusea.nl

Contactgegevens

Aaltense Musea

Markt 14
7121 CS Aalten

Markt Model.NdtrcItem.HouseNumber
7121 CS, Aalten