Nieuwe exposities bij Foto21Bredevoort

Tentoonstelling

Michiel Hageman Exploring Architectural Worlds: a Surprising Journey 1 april t/m 21 mei 2017 We kennen ze allemaal, die gebouwen waar we dagelijks aan voorbijlopen en -rijden en waarin we misschien wel wonen en werken. Het standpunt van waaruit je kijkt, bepaalt hoe zo’n gebouw overkomt. We zijn niet zo snel geneigd om ‘out of the box’ te denken. Fotograaf Michiel Hageman is die uitdaging wel aangegaan en benadert gebouwen op zijn eigen manier. Hij laat je door zijn kijk op de dingen opnieuw kennismaken met de gebouwde omgeving, en doet je verbaasd staan.

Michiel Hageman (1965) woont en werkt vanuit Gendringen in de Achterhoek. Fotografie is zijn manier om even los te komen van de dagelijkse werkzaamheden. In 2011 kocht hij zijn eerste spiegelreflexcamera en werd gegrepen door de techniek, die hem de mogelijkheid gaf om beelden in zijn hoofd om te zetten naar eigen werk.

Michiel: “Voor mij als autodidact in de fotografie was het focussen op architectuur aan het begin van mijn carrière een ware uitdaging. Ik heb baat gehad bij verschillende inspiratiebronnen; ik volgde een paar topfotografen, deed een aantal cursussen en workshops en ben geleidelijk aan mijn eigen stijl gaan ontwikkelen.”

Surrealisme

“Sinds ik fotografeer, kijk ik anders naar mijn omgeving. Zie voortdurend interessante onderwerpen. En bereid weinig voor. Ik ga echt ad-hoc te werk, en dat levert vaak verrassende resultaten op. Met een beeld probeer ik een vervreemdend, surreëel effect te bereiken. Het is geslaagd als de kijker zich afvraagt waar hij eigenlijk naar zit te kijken. Om die reden werk ik vaak met ongebruikelijke standpunten en hoeken. Het beeld van een modern kantoorpand wordt volledig anders als je eens op je rug onder een gebouw gaat liggen en dan naar mooie hoeken zoekt.

Maar het moet ook weer geen kunstje worden, het gebouw moet zich ervoor lenen. Fotografeer ik frontaal, dan zoek ik toch naar de ruimte om het beeld ‘uit de werkelijkheid’ te tillen.?Mijn inspiratie haal ik dan niet alleen uit beelden van andere fotografen, maar zeker ook uit werk van beeldend kunstenaars als Carel Willink, René Magritte en Salvador Dalí”.

Wanneer?

Vanaf Zaterdag 1 april 2017 tot Zondag 21 mei 2017

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

Contactgegevens

FOTO21 Bredevoort.

't Zand 21
7126 BG Bredevoort

't Zand Model.NdtrcItem.HouseNumber
7126 BG, Bredevoort