Hertoverd landschap bij Foto21 Bredevoort, t/m 29 oktober 2017

Cultureel festival, Varia, Tentoonstelling

Fotografie Ineke Weevers

‘Ongerepte natuur is een illusie. Alle natuur en landschap is door mensen bepaald, wat helaas geleid heeft tot een sterke achteruitgang van de kwaliteit van het natuurlijke landschap.  Het gehele landschap is ingedeeld en omheind; over bijna elke vierkante meter is nagedacht en heeft een bestemming gekregen. Een natuurgebied bezoeken betekent je houden aan allerlei ge- en verboden.  Borden wijzen je op wat mooi en interessant is, zelf ontdekken hoef je niet meer. Het landschap is onttoverd.’
In deze serie foto's probeer Ineke Weevers het mysterieuze van de natuur en daardoor de beleving en verwondering terug te brengen. De foto's zijn gelaagd, zodat  een foto meer is dan een momentopname. Heden, verleden en toekomst moeten voelbaar zijn.
De meeste foto's zijn gemaakt in of rondom het bos.  Hier is de cyclus van het leven zichtbaar en kun je nog dromen van een -voormenselijke- wildernis.
Er is een verlangen naar een oorspronkelijker verhouding tot de natuur. Dat is een romantische gedachte, een verlangen naar een harmonische wereld.  Een ontsnapping uit deze gespleten moderne tijd.
Het is ook fascinerend dat de kringloop van de natuur alsmaar doorgaat. En troostend. De natuur overleeft uiteindelijk altijd.
 
Het landschap is al 20 jaar het thema in het schilderwerk van Weevers. 
Sinds een jaar of vijf is ze serieus bezig met fotografie.
Dit is haar eerste foto-expositie.
 

Wanneer?

Vanaf Zaterdag 9 september 2017 tot en met Zondag 29 oktober 2017

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Donderdag 12:00 17:00
Vrijdag 12:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00

Contactgegevens

FOTO21 Bredevoort.

't Zand 21
7126 BG Bredevoort

't Zand Model.NdtrcItem.HouseNumber
7126 BG, Bredevoort