Expositie "Wonderling" door het Oostgelders Fotografen Collectief, t/m 31 december 2017 bij Foto21 Bredevoort

Cultureel festival, Varia, Tentoonstelling

Een grote groepsexpositie van het Oostgelders Fotografen Collectief, die wordt gehouden van 4 november – 31 december 2017 bij Foto21 te Bredevoort.

"Wonderling": Een grote groepsexpositie van het Oostgelders Fotografen Collectief. Wonderling is een niet bestaand woord, een fantasie woord. Het heeft de leden van het Oostgelders Fotografen Collectief uitgedaagd werk te maken voor een expositie. Bijna alle fotografen hebben hiervoor nieuw werk gemaakt, een enkeling heeft z’n toevlucht genomen tot al bestaand werk omdat dit voor de betreffende fotograaf zo naadloos past bij zijn/haar associaties met het woord Wonderling.
OFC: (Oostgelders Fotografen Collectief) bestaat uit negen fotografen. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse. Het OFC heeft als doelstelling elkaar te inspireren en te ondersteunen op kunstzinnig en fotografisch gebied. Hierbij staan de persoonlijke ontwikkelingen van de individuele leden centraal. Jaarlijks exposeert de groep bij Foto21 met een groepsexpositie aan de hand van een thema. Individuele fotografen exposeren ook elders. De fotografen zijn: Marion Bauhuis, Grietje Bouman, Bettina Hogeweg, Stan Kerlen, Gerrit Korn, Wim Peters, Ellen Sessink, Peter van Tuijl en Dinie Wikkerink. 

"BERNARDUSPAD beeld en verhaal" is een buitenexpositie waarin beeldende kunst en literatuur samenkomen.
Het is te zien in de tuin van St Bernardus, gelegen achter het pand van Foto21 in Bredevoort. Het Oostgelders fotografen collectief heeft, met steun van de gemeente Aalten, St Foto21Bredevoort en VVV Bredevoort, het mogelijk gemaakt om van de expositie een boekuitgave te maken met de titel ‘Vrees en treur niet’. 
Jaarlijkse groepsexpositie van het collectief bij  Foto21 in Bredevoort. 
‘Vrees en treur niet’ is de titel van het verhaal dat de uit Bredevoort afkomstige schrijver Gerjon Gijsbers geschreven heeft voor de expositie ‘Bernarduspad, beeld en verhaal’. De titel verwijst naar bastions van de vroegere stadsmuur van Bredevoort, met de namen Vreesniet en Treurniet. De geschiedenis vertelt dat in de tuin kerkelijke feesten en sacramentsprocessies gehouden zijn waarbij de Mariagrot werd aangedaan. De namen van de bastions en ook de Mariagrot vindt u nog langs het hoger gelegen betonnen pad. St. Bernardus is het grote witte gebouw aan de rechterkant van de tuin. Het heeft dienstgedaan als nonnenklooster, sanatorium en tot voor kort als bejaardenhuis.
De tuin, de gracht en de historische elementen zijn verwerkt in het verhaal. Fotografen van het OFC hebben zich door het verhaal laten inspireren en de beelden gemaakt. 
Bernarduspad is geïnitieerd door St Foto21Bredevoort, in nauwe samenwerking met het Oostgelders Fotografen Collectief. De realisatie kwam tot stand met steun van Bredevoorts Belang, subsidies van de Gemeente Aalten en het prins Bernhard Cultuurfonds.  
Adresgegevens:
Vestingpark St Bernardus: hoofdingang, Landstraat 1, 7126 AS Bredevoort

Foto21 Bredevoort, ‘t Zand 21, 7126 BG Bredevoort
tel 0543 452006, bgg 0543 451053 of  0543 451842
email: info@foto21bredevoort.nl
website: www.foto21bredevoort.nl
Openingstijden: wo t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur

Bijgevoegd fotomateriaal mag uitsluitend gebruikt worden in het kader van een aankondiging van de tentoonstellingen.
Copyright op foto’s berust bij de desbetreffende fotografen
 

Wanneer?

Vanaf Zaterdag 4 november 2017 tot en met Zondag 31 december 2017

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

Contactgegevens

FOTO21 Bredevoort.

't Zand 21
7126 BG Bredevoort

't Zand Model.NdtrcItem.HouseNumber
7126 BG, Bredevoort